Bovenop elke 100 euro aan loonkosten voor hun personeel investeren de Belgische werkgevers gemiddeld 2,7 euro aan de werking van hun human resourcesdiensten.

Dat blijkt uit een onderzoek door SD Worx, het grootste sociaal secretariaat van Vlaanderen, naar de positie van de personeelsdiensten en de kostprijs van het HR-beleid.

De 2,7 procent aan bijkomende HR-uitgaven slaan op de lonen van de personeelsmedewerkers, op de werkingskosten van hun dienst, op de kosten van opleiding en uitbesteding, en op eenmalige projecten, zoals een tevredenheidsonderzoek bij het personeel.

Gemiddeld kost het HR-beleid de Belgische bedrijven 1.223 euro per werknemer.

Hoewel het strategische denkwerk aan belang wint, blijft de klassieke loon- en personeelsadministratie het grootste deel van de tijd van een HR-afdeling in beslag nemen. Vooraan in de tijdsbesteding staat het papier-, computer- en rekenwerk (52%), gevolgd door direct advies (32%) aan medewerkers en management.

Bijna drie op de vier van de personeelsverantwoordelijken maken deel uit van het directiecomité in hun bedrijf. Twee jaar geleden waren er dat nog maar twee op de drie.

(jir)

www.sdworx.be