WEVELGEM In het West-Vlaamse Wevelgem heeft manager Patrick Lefevere vrijdag zijn Quick Step-Davitamon-team voor het nieuwe seizoen voorgesteld. Hij maakte meteen ook de ambitie van zijn team duidelijk: Quick Step-Davitamon moet schitteren van januari tot oktober en het jaar afsluiten als het nummer één op de UCI-ranglijst.

Om die droom te verwezenlijken heeft Lefevere zijn team - dat in die UCI-ranking strandde op een tweede plaats achter het Italiaanse Fasa Bortolo - in de breedte versterkt. Vijf van de 24 renners zijn nieuwkomers. Vanuit Spanje komen Juan Miguel Mercado (een rasechte klimmer, dit jaar winnaar van de etappe naar Brinçon in de Dauphiné), seizoenrevelatie José Antonio Pecharroman (zeges in de Ronde van Catalonië en La Bicycletta Basque) en José Antonio Garrido. Lefevere trok ook twee zeer ervaren renners aan: de Zwitser Laurent Dufaux en de snelle Italiaan Stefano Zanini. Dufaux moet Richard Virenque in de Tour aan een zevende bolletjestrui helpen, Zanini moet zich ontpoppen als leermeester voor de sprinters in spe: Tom Boonen en Aurélien Clerc.

Quick Step-Davitamon kende vorig jaar een droomdebuut met 22 officiële overwinningen in wedstrijden van de UCI-ranglijst, waaronder de drie zeges van Paolo Bettini in de Wereldbeker (Milaan-Sanremo, Hew Classics Hamburg en Clasica San Sebastian) en twee etappezeges in de Ronde van Frankrijk, respectievelijk behaald door Servais Knaven en Richard Virenque, die bovendien voor de zesde keer de bergprijs op zijn naam bracht. Paolo Bettini sloot het seizoen af als leider op de UCI-ranglijst en won de Wereldbeker.

Bij Quick Step-Davitamon beseft men dat het moeilijk wordt om dit seizoen nog beter te doen. "En toch gaan we die uitdaging niet uit de weg", vertelt Patrick Lefevere.

Quick Step-Davitamon mikt dit seizoen op zeges in de klassiekers, de Wereldbeker en de Ronde van Frankrijk, waarin de 7e bergprijs voor Richard Virenque een doel op zich wordt. Grote rondebelofte Michael Rogers wil zich in die Tour profileren als beste jongere. Verder hoopt het team op een wereldtitel en goud in Athene voor Paolo Bettini.

2004 wordt voor Quick Step-Davitamon ook het jaar van het afscheid van Johan Museeuw. De leeuw van Vlaanderen zet zoals gepland op 14 april in de Scheldeprijs een punt achter zijn indrukwekkende carrière. Museeuw hoopt in zijn laatste voorjaar nog een laatste keer groots uit te halen.