-  BNP PARIBAS. Voegt B*Capital en Cortal Consors samen.
-  C&A. Eerste Russische winkel.
-  DAILY MAIL. Groeiende reclame-inkomsten duwen winst omhoog.
-  TNL. Zendtorens verkocht.

BNP PARIBAS. Voegt B*Capital en Cortal Consors samen.

De Franse financiëledienstengroep BNP Paribas voegt twee van haar dochters die zich bezighouden met effectenhandel samen. Het gaat om B*Capital, gespecialiseerd in advies en beheer van effecten, en Cortal Consors, een on line broker gespecialiseerd in spaarproducten.

(tnl)

C&A. Eerste Russische winkel.

De kledingketen C&A bereidt de opening van haar eerste Russische winkel voor. Die komt in de Mega Khimki-mall in Moskou en zal in de lente van volgend jaar zijn deuren openen. C&A werkt daarvoor samen met een franchisenemer, de Russian Trade Group (RTG). De winkel zal 1.400 vierkante meter groot zijn, verdeeld over twee verdiepingen. C&A heeft al dertig winkels in Tsjechië, Hongarije en Polen.

(rmg)

DAILY MAIL. Groeiende reclame-inkomsten duwen winst omhoog.

De Daily Mail & General Trust, de Britse uitgever die gecontroleerd wordt door de Rothermere-familie, heeft 1,5 procent meer omzet geboekt in het volledige boekjaar, dankzij meer reclame-inkomsten bij de nationale kranten Daily Mail, Evening Standard en Metro. De netto-omzet steeg tot 61,7 miljoen pond, of 15,4 pence per aandeel, in het boekjaar dat begin oktober afliep. Vorig jaar boekte het bedrijf nog een omzet van 60,8 miljoen pond.

(bloomberg)

TNL. Zendtorens verkocht.

Een investeringsfonds beheerd door de Australische bank Macquarie koopt de Britse zendmasten van de grootste Britse televisiezender NTL voor 1,27 miljard pond. NTL wil de opbrengst van de verkoop gebruiken om een groter dividend uit te betalen, om voorraden terug te kopen en om zijn schulden af te betalen.

(bloomberg)