LOS ANGELES - De San Antonio Spurs, al geplaatst voor de play-offs, hebben zondag met 79-88 gewonnen bij de LA Clippers, en zegevierden zo voor de 9e keer in de laatste 9 wedstrijden in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA).

Voor de Clippers was het de tiende nederlaag op rij, waarmee ze ruim laatste blijven in de Western Conference. Zoals vaak maakte Tim Duncan het verschil. Hij liet 26 punten noteren en 9 rebounds in 35 minuten.

Na de nieuwe zege deelt San Antonio de tweede plaats in de Western Conference met de Sacramento Kings. Beide teams staan op 55 zeges en 25 nederlagen.

De Kings wonnen zelf ook overtuigend met 102-85 tegen de LA Lakers, in een rechtstreeks duel voor de leiding in de Pacific Division. Als de Kings nog één keer winnen, of als de Lakers één van hun twee resterende wedstrijden verliezen, is de eindzege in de Pacific Division voor Sacramento.

Sacramento knoopte voor het eerst in drie wedstrijden weer met een overwinning aan, en kon hiervoor vooral rekenen op Chris Webber (25 punten en 12 rebounds), en op Doug Christie die 21 punten scoorde én bovendien Kobe Bryant op een schamele 8 punten hield.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in