LEUVEN - Om 9 uur maandagmorgen zijn in Leuven een zeventigtal mensen begonnen aan een mars naar Brussel om te protesteren tegen de oorlog in Irak. Het initiatief voor de manifestatie, die omstreeks 17.30 uur zal worden afgesloten aan de beurs in Brussel, gaat uit van de Leuvense Coördinatie Tegen de Oorlog.

Het is al het tweede jaar op rij dat op paasmaandag een dergelijke manifestatie georganiseerd wordt. De organisatoren verwachten dat de groep betogers onderweg nog zal aangroeien. Vorig jaar waren er honderd betogers bij de start in Leuven en uiteindelijk tweehonderdvijftig in Brussel.

Aan de kop van de manifestatie wordt een grote spandoek meegedragen met daarop de tekst ,,Stop de oorlog tegen Irak. Geen oorlog om olie. Stop de bezetting van Palestina''. In een mededeling wijzen de organisatoren erop dat ,,de VS met deze oorlog het internationale recht geschonden hebben en alles er nu op wijst dat ze verder van plan zijn hun militaire macht te misbruiken om de hele wereld te domineren''.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in