BRUSSEL - De Franse groep TAT Industries neemt Sabena Technics over. Dat zegt Christian Van Buggenhout, de curator van het onderhoudsbedrijf. De meerderheid van het personeel heeft gisteren ingestemd met het sociaal plan dat de overnemer eiste.

TAT betaalt een symbolische euro voor Sabena Technics, zegt Van Buggenhout. Hij heeft ondertussen al een princiepakkoord met de Fransen ondertekend. Begin juli moet de verkoop officieel worden.

Maar voor TAT geïnteresseerd was in een koop, moest het personeel van Sabena Technics instemmen met een nieuwe arbeidsregeling en cao. En dat gebeurde gisteren. In een referendum waaraan meer dan duizend medewerkers van het onderhoudsbedrijf deelnamen, stemde 72 procent voor de cao en dus de overname. ,,Al die toegevingen waren al lang nodig'', zegt Van Buggenhout. ,,Ze kostten me 3 miljoen euro per jaar.''

Van Buggenhout kon voor Sabena Technics ook nog een contract met Biac uit de brand slepen, waardoor het bedrijf nog tien jaar de gebouwen aan dezelfde prijs kan huren. Maar dan moet er wel fors geïnvesteerd worden in die gebouwen. ,,Een mooie inspanning van Biac'', vindt Van Buggenhout.

De curator is een tevreden man. Hij kan een prachtige balans voorleggen, zegt hij zelf. ,,Sabena Technics heeft 45 miljoen euro eigen vermogen, 8 miljoen euro cash en geen schulden.'' De laatste vijf miljoen aan schulden wordt eind dit jaar afgelost, zegt Van Buggenhout.

Bij Sabena Technics werken zo'n 1.200 personeelsleden.

(lej)