BRUSSEL - Het jobaanbod voor hooggeschoolden lag in de eerste vijf maanden van dit jaar 6% hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het aantal vacatures in de ICT-sector ging zelfs met liefst 86% omhoog.

Dat blijkt uit een analyse van de jobaanbiedingen door de carrièrekrant Vacature. Die onderzocht alle jobadvertenties voor hooggeschoolden verschenen in de nationale rekruteringskranten (Vacature, Jobat en Références).

De groei van het jobaanbod mag verbazen, omdat de economische activiteit in het eerste kwartaal een nulgroei vertoonde.

De stijging is volgens Vacature ,,in belangrijke mate het gevolg van de sterke financiële resultaten van talrijke Belgische bedrijven in 2004. Hierdoor groeide het ondernemersvertrouwen en werden er meer investeringen en initiatieven opgestart, wat leidde tot een reeks nieuwe aanwervingen''.

In de periode januari-mei van dit jaar verschenen er 13.991 vacatures voor de doelgroep van hooggeschoolden. Of een toename met 6 procent.

De rekruteringsinspanningen werden dit voorjaar vooral geleverd door grote banken, telecom- en consultingbedrijven. De sterkste vooruitgang werd opgetekend in de ICT (+86%), consulting & advies (+35%) en bij de juridische functies (+32%).

(jir)