KRAAINEM - Het is twijfelachtig of Daniël Van Buyten morgen aan de aftrap komt bij de vriendschappelijke interland van de Rode Duivels tegen Frankrijk. Van Buyten moest vandaag de training in Kraainem vroegtijdig verlaten met een lichte blessure. Ook Olivier Deschacht heeft last van een blessure die hij zaterdag in de competitie opliep. Anderzijds lijken alle zorgen omtrent de fitheid van Geert De Vlieger en Timmy Simons van de baan.

,,Ik kan mijn definitieve samenstelling nog niet vrijgeven'', zei bondscoach Aimé Antheunis op de traditionele persbijeenkomst na de training van deze ochtend. ,,Deschacht blesseerde zich zaterdag in de wedstrijd van Anderlecht tegen Lokeren. Het leek de goede weg op te gaan, maar nu blijkt dat hij morgenavond waarschijnlijk toch niet zal kunnen spelen. De verrekking in de linkerdij is te groot. Waarschijnlijk roep ik nog een andere speler op ter versterking, maar ik moet eerst nog nadenken.''

De gezondheidstoestand van Daniël Van Buyten is minder erg, maar houdt de nationale coach toch bezig. ,,Ik neem de beslissing of hij al dan niet speelt niet, maar ik geef hem slechts een kans op twee'', aldus dokter Marc Goossens. ,,Hij kampt met een probleem in de rechterlies. Het is niet de eerste maal, we zien morgen wel.''

Een kans op twee dat Van Buyten aan de aftrap komt betekent dat Vincent Kompany een kans op twee heeft om zijn internationaal debuut te maken. Maar Antheunis houdt ook nog rekening met de mogelijkheid om Jelle Van Damme in het centrum van de defensie op te stellen.

Als oplossing voor het ontbreken van Deschacht denkt Antheunis eraan Tom Soetaers links op het middenveld te laten opdraven. Peter Van der Heyden zou dan meer naar achter getrokken worden. Deschacht zou ook gewoon kunnen worden vervangen door Jelle Van Damme. ,,Tegen Zidane, Viera en co moet ik in elk geval kunnen rekenen op een solide middenveld'', aldus Antheunis.