BRUSSEL - De Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA) heeft het prospectus voor het tegenbod van Betrusted op de aandelen van Ubizen goedgekeurd. Het gaat om het tegenbod van 1,32 euro per aandeel. Door de goedkeuring gaat het bod donderdag in en het blijft tien werkdagen geldig. Het resultaat van de bieding zal uiterlijk op 10 maart bekendgemaakt worden.

Betrusted is met het financieel consortium Ubidco verwikkeld in een overnamestrijd voor Ubizen. Betrusted kreeg al 15,01 procent van de aandelen in handen, Ubidco lichtte de optie op aandelen van de referentie-aandeelhouders (het management, Concentra en de KU Leuven) en heeft zo 38,17 procent. Maar zowel Concentra als manager Stijn Bijnens verklaarden intussen dat ze hun aandelen terug eisen. Als Ubidco die niet teruggeeft, willen beide partijen een schadevergoeding.

Op 16 maart vindt een buitengewone aandeelhoudersvergadering van Ubizen plaats. Daar zal worden beslist over twee kapitaalsverhogingen voor de Leuvense netwerkbeveiliger. De bieding van Betrusted zal afgesloten moeten worden voor die aandeelhoudersvergadering, besliste de CBFA. De bankcommissie wil zo de gelijke behandeling van alle aandeelhouders, de bescherming van de spaarders en de transparantie van de markt te waarborgen.

Het is niet uitgesloten dat er nog een hoger bod komt.