Pierre-Olivier Beckers is de kandidaat van het BOIC. Beckers (44) werd geboren in Ukkel. Hij studeerde toegepaste economische wetenschappen in Louvain-la-Neuve en haalde een MBA aan de Harvard Business School in Boston.

Beckers is een groentje in de sportwereld. Als jonge man speelde hij voetbal en hockey in competitieverband, maar een topsporter kun je hem bezwaarlijk noemen. In de bedrijfswereld is hij een absoluut zwaargewicht. Hij begon zijn carrière begin jaren tachtig als restaurantdirecteur voor de keten Vie de France , maar stapte snel over naar de Delhaize-groep. Hij klom op tot gedelegeerd bestuurder en voorzitter van het directiecomité. In die functie staat hij aan het hoofd van een bedrijf dat wereldwijd 144.000 mensen tewerkstelt. In 2000 kreeg hij de titel Belgisch manager van het jaar.

PLUS

Als topmanager is hij een man met een visie. Hij kan voor het BOIC een koers uitzetten en die aanhouden. Niet voor niets noemt hij transparantie, langetermijnvisie en doeltreffendheid kernbegrippen voor zijn eventueel beleid.

Hij is een man met vele contacten. Hij kan geld en sponsors aanbrengen.

Hij is de kandidaat van het BOIC. Hij zal voor meer stabiliteit zorgen dan Housiaux.

MIN

Hij is geen man met een uitgesproken sportprofiel. Hij heeft naam en faam in de zakenwereld, maar zullen topsporters in hem een inspirerend figuur zien? Om zijn sportprofiel aan te scherpen, nam hij Eddy Merckx in de arm als een soort van running mate .

Zal hij genoeg tijd kunnen besteden aan het BOIC? Hijzelf zegt van wel. ,,Als ik voorzitter word, zal het BOIC mijn enige nevenbezigheid zijn.''

Hij is niet de kandidaat van de sportfederaties. Zal hij het BOIC voldoende laten samenwerken met de twee gemeenschappen? Ook hier zegt hij dat hij nauw wil samenwerken met VSF en AISF.