De farmareus Roche kreeg gisteren van Europa goedkeuring voor zijn snelle sepsistest. Dat is niet alleen een doorbraak voor de medische behandeling, maar ook voor Innogenetics, dat belangrijke royalty's op de verkoop krijgt.

DE koers veerde meer dan 11% op en de kans lijkt reëel dat Innogenetics daarmee een punt zet achter enkele jaren van teleurstellingen en een almaar dieper zakkende koers.

Midden 2001 tekenden het Zwitserse Roche en Innogenetics al een overeenkomst waarbij het Gentse bedrijf patenten inbracht en mee begon aan de ontwikkeling van de zogenaamde LightCycle Septifast test.

Dankzij die test kan in minder dan 6 uur de oorzaak gevonden worden van sepsis (bloedvergiftiging) die veroorzaakt wordt door een overdreven allergische reactie op een infectie. Tot nog toe kon het tot vijf dagen duren vooraleer de oorzaak gevonden wordt. In de VS en Europa sterven daardoor elk jaar naar schatting meer dan 350.000 mensen.

Het gaat kortom om een grote markt, die de analist Christophe Vanvaeck van KBC Securities op 715 miljoen euro per jaar schat. Innogenetics zegt dat het een ,,hoog enkelcijferig'' percentage zal verdienen op de omzet. Vanvaeck schat de royalty's die Innogenetics dit jaar zal ontvangen op 2,9 miljoen euro. Dat is nog relatief beperkt omdat de goedkeuring voor de Amerikaanse markt pas eind dit jaar wordt verwacht. Maar dan zou het snel groeien en 28,6 miljoen euro bereiken in 2010. De analist rekent dat Roche slechts 50% van de markt zal veroveren, hoewel er tot op heden geen vergelijkbare, concurrerende test bestaat.

Maar de voorzichtig begrote inkomsten zijn om verschillende reden al erg belangrijk.

Ten eerste omdat ze hoog zijn in verhouding tot de huidige beperkte omzet van Innogenetics: voor 2005 wordt slechts een omzet van ongeveer 47 miljoen euro verwacht.

Ten tweede: de inkomsten uit de royalty's zijn pure winst, want Roche staat zelf in voor de productie, de marketing en de wereldwijde distributie van de tests.

Ten derde: het geeft enige geloofwaardigheid aan de erg ambitieuze prognose die het bedrijf in december gaf over de ontwikkeling van zijn diagnostica-divisie. Die zou in 2008 liefst 120 miljoen euro moeten bereiken, tegen 45 miljoen nu.

De doorbraak van de snelle sepsistest is cruciaal. Het beste nieuws is dat de omzetklim ook snel gevolgd zal worden door een steile opgang van de winst, want de royalty's stromen onmiddellijk door naar de bottom line .