Jan De Nul herstelt Mexicaanse stranden
Foto: © Wouter Van Vooren
De baggergroep Jan De Nul herstelt de stranden van het Mexicaanse vakantieparadijs Cancun. Dat heeft het Mexicaanse ministerie van Toerisme bekendgemaakt. Het strandcontract levert de Aalsterse baggeraar 17 miljoen euro op.

Een groot deel van de stranden van Cancun werd weggespoeld tijdens de doortocht van de orkaan Wilma, eind oktober 2005. De Nul begint maandag al met de uitvoering van het werk. Tegen uiterlijk 30 april moeten de stranden volledig heraangelegd zijn.

Het werk omvat de aanvoer van 2,8 miljoen kubieke meter wit zand op de stranden in de hotelwijk van Cancun. Voor Jan De Nul lijkt het Mexicaanse baggercontract peanuts nadat het eind 2005 twee megacontracten in het Midden-Oosten in de wacht heeft gesleept. De baggergroep Jan De Nul mag samen met de Nederlanders van Boskalis een LNG-haven aanleggen in het golfstaatje Qatar. Een contract van 2 miljard dollar (1,7 miljard euro). En enkele weken voordien kreeg de groep nog een contract ter waarde van 500 miljoen dollar om een containerhaven in de haven Jebel Ali in Dubai uit te baggeren.