Michèle Sioen is naast ceo van Sioen Industries ook voorzitster van Febeltex Wallonië en Brussel. In Wallonië is het bedrijf de grootste werkgever in de textielsector. Ze is moeder van drie kinderen (twee zonen en een dochter) en studeerde TEW aan de Universiteit van Antwerpen.

Na haar studies werkte ze twee jaar als salesmanager bij het IT-bedrijf Atoll. Vijftien jaar geleden, in 1990 stapte ze over naar het familiebedrijf. Michèle Sioen heeft geen broers maar twee zussen. De drie zussen hebben via de stichting administratiekantoor Midapa (Michèle, Daniëlle en Pascale) 62,5 procent van de aandelen Sioen.

De controle over Midapa loopt over Sicorp en Sihold. Sioen zette in 1996 de stap naar de beurs. De drie zussen zijn in het aandeelhouderschap even belangrijk. Vader Jacky Sioen is nog altijd voorzitter van de raad van bestuur terwijl echtgenote Jacqueline Zoete de confectieafdeling leidt.

In haar vrije tijd doet Michèle Sioen aan sport, onder meer golf. ,,Maar ik speel het te weinig om het echt goed te doen.'' Net zoals haar vader heeft Michèle Sioen niet zoveel aandacht voor mandaten buiten het bedrijf want de ontwikkeling van de eigen groep geniet prioriteit.

Ze is bij Febeltex Brussel en de Waalse regionale vleugel aan haar tweede termijn als voorzitster bezig. Ze is ook voorzitster van het sociaal college binnen Febeltex. ,,Het voorzitterschap bij Febeltex Brussel en Wallonië is interessant want het geeft je een ruimere kijk op de dingen'', zegt Sioen.

Over de privé-investeringen van de familie buiten de groep is weinig bekend. Eén van de bekende investeringen is La Marzelle , een wijndomein van 13 hectare van de familie in Saint-Emilion. Sioen kocht de wijngaard, een Grand Cru Classé, kort na de beursgang.

(pdd)

www.sioen.be