Charles Picqué polst Brusselse partijen
Charles Picqué, Magda De Galan en Jacques Simonet Foto: belga
BRUSSEL - De Brusselse formateur Charles Picqué is vandaag gestart met de zoektocht naar een politieke meerderheid in het Brussels gewest. Deze voormiddag sprak hij met uittredend minister-president Jacques Simonet (MR) en parlementsvoorzitter Magda De Galan (PS).

De ontmoetingen met De Galan en Simonet hebben eigenlijk weinig te maken met de formatie-opdracht van Picqué. Het is meer een gebruik dat de formateur de parlementsvoorzitter en de uittredende minister-president uitnodigt. Met Simonet werd onder meer gesproken over de dossiers die de uittredende regering nog behandelt.

Na afloop van de gesprekken liet Charles Picqué weten dat hij de verschillende politieke formaties een vragenlijst gaat overmaken. Daarop kunnen de partijen dan hun standpunten naar voren brengen die ze al tijdens de campagne toelichtten.

De echte gesprekken starten vanmiddag. Om het half uur ziet Picqué telkens drie vertegenwoordigers van de acht democratische partijen die in het Brusselse halfrond zetelen.U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig