-  BRIDGESTONE. Sterke winst.
-  CARPETRIGHT. Goede verkoop.
-  DEUTSCHE BÖRSE. Verliest 4,8 % winst.
-  GOOGLE. Koopt Yahoo af met aandelen.
-  RWE. Winst verdubbeld.
-  UNITEDGLOBALCOM. In het rood.
-  UBS. Presteert sterk.
-  WOLTERS KLUWER. Boekt winst.

BRIDGESTONE. Sterke winst.

Bandenmaker Bridgestone boekte in de eerste zes maanden van het jaar een nettowinst van 52,3 miljard yen (390 miljoen euro), tegenover 32 miljard yen verleden jaar. De winststijging komt door de sterke verkoop in onder meer Noord-Amerika. Het bedrijf heeft zijn winstvooruitzichten voor het ganse jaar opgetrokken met 39 % tot 104 miljard yen.

(bloomberg)CARPETRIGHT. Goede verkoop.

De Britse tapijtverkoper Carpetright zag de verkoop in zijn afdelingen in Groot-Brittannië en Ierland met 3,7 % stijgen in de eerste 14 weken van het nieuwe boekjaar. De groep verwacht voor het ganse jaar een winststijging van 33 %. Het bedrijf heeft ook meer dan 80 winkels in Nederland en België en zegt dat die het ook zeer goed doen.

(reuters)

DEUTSCHE BÖRSE. Verliest 4,8 % winst.

Deutsche Börse boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 67,7 miljoen euro, 4,8 % minder dan in dezelfde periode vorig jaar omdat er minder effecten verhandeld werden.

(bloomberg)

GOOGLE. Koopt Yahoo af met aandelen.

Google, de internetzoekmachine die aan de vooravond van een beursgang staat, heeft maandag een patentenstrijd met concurrent Yahoo afgekocht. Yahoo krijgt volgens de overeengekomen regeling nog eens 2,7 miljoen aandelen Google en trekt in ruil daarvoor alle aanklachten tegen het bedrijf in.

(ap)

RWE. Winst verdubbeld.

Het Duitse nutsbedrijf RWE zag zijn nettowinst in het tweede kwartaal stijgen tot 432 miljoen euro. RWE verwacht een winstgroei van 15 % voor het ganse jaar. (

bloomberg)UNITEDGLOBALCOM. In het rood.

UnitedGlobalCom, eigenaar van kabeltelevisienetwerken in Europa en in handen van Liberty Media International, dook in het tweede kwartaal voor 94,9 miljoen dollar in het rood. De omzet beliep 545,1 miljoen dollar. (

bloomberg)

UBS. Presteert sterk.

De Europese bank UBS zag de winst in het tweede kwartaal stijgen met 28 %, mede door de stijgende aandelenmarkten. De nettowinst klom tot 1,97 miljard Zwitserse frank.

(bloomberg

)WOLTERS KLUWER. Boekt winst.

Wolters Kluwer, de Europese uitgever van fiscale en juridische publicaties, boekte een winst van 15 miljoen euro in het tweede kwartaal. De omzet viel terug met 3,5 % tot 838 miljard euro.

(bloomberg)