BRUSSEL - Bogdan Vanden Berghe wordt de nieuwe algemeen secretaris van de Koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging. Hij neemt die taak meteen op. Dat heeft de Raad van Bestuur van 11.11.11 gisteravond beslist.

Vanden Berghe volgt in die functie Karel Teck op. Die zette een stap terug omwille van gezondheidsredenen.

De voorbije drie jaar leidde Bogdan Vanden Berghe de campagnedienst van de organisatie. Hij was daarmee de drijvende kracht achter de campagnes rond water (2003 en 2004) en globalisering (2002). In 2005 gaf Bogdan Vanden Berghe mee vorm aan de gemeenschappelijke campagne van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging rond de Millenniumdoelstellingen. Hij plaatste ze mee in het kader van de internationale campagne "Make Poverty History." Voor de toekomst wil hij de rol van 11.11.11 als koepelorganisatie nog zwaarder laten doorwegen. Daarnaast wil hij vooral aandacht besteden aan het verder uitbouwen van het vrijwilligersnetwerk en structurele ontwikkelingssamenwerking bekendmaken bij het publiek.

Voor zijn tijd bij 11.11.11 werkte Bogdan Vanden Berghe op de studiedienst van Broederlijk Delen. Hij volgde daar onder meer de thema's schuldenlast en het algemeen ontwikkelingsbeleid. Verder onderbouwde hij er de Tobin-takscampagne en werkte hij mee aan de totstandkoming van een internationaal netwerk van academici dat de basis legde voor de huidige Belgische wet daaromtrent.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig