DINANT - De fiscale opendeurdag die Richard Fournaux, de burgemeester van Dinant, had georganiseerd zodat iedereen zijn fiscaal dossier kon inkijken, heeft maar weinig geïnteresseerden naar het stadhuis van Dinant gelokt. Fournaux wilde met het initiatief open kaart spelen, zodat niemand zijn dossier op een hoopje zou gooien met de heisa rond Daniel Ducarme. Die stapte onlangs op als Brussels minister-president omwille van problemen met de fiscus.

Op de tafel van het bureau naast dat van hem had de burgervader van Dinant, die onlangs overstapte van de cdH naar de MR, zijn belastingsdossier neergelegd. ,,Ik daag eender wie uit iets te vinden dat niet door de beugel kan. Men heeft, in de nasleep van de zaak rond Ducarme, laten doorschemeren dat ik mijn belastingen niet betaal. Ik bewijs het tegendeel. Ik heb ook steeds mijn aangiften ingediend. Ik heb niets te verbergen'', aldus Fournaux.

Fournaux moet de fiscus na een herziening van zijn fiscaal dossier nog 125.000 euro betalen. Hij betaalt elke maand 1.250 euro af om dat bedrag terug te betalen. Ook verkocht hij twee immobiliën om de terugbetaling sneller af te handelen. Fouraux betwist evenwel een aanslagbrief van 300.000 euro die hij kreeg na een controle die de Bijzondere Belastinginspectie uitvoerde rond het casino van Dinant.

De enkelingen die vandaag een kijkje kwamen nemen in het dossier, waren op een hand te tellen. Het ging vooral om steunbetuigingen aan de burgemeester. ,,Het is jammer dat zij die me de afgelopen week beledigende brieven hebben geschreven, niet zijn komen opdagen'', zei Fournaux.