PARIJS - De toezichtsraad van de Frans-Duitse groep Aventis heeft zondag het nieuwe overnamebod van zijn Franse concurrent Sanofi-Synthélabo aanvaard. Dat heeft het Franse ministerie van Financiën bevestigd.

Volgens een bron dicht bij het dossier is het bod van Sanofi financieel vergelijkbaar zijn met dat van Novartis. Ook inzake de rol van de bestuurders in de fusiegroep zouden er verbeteringen zijn aangebracht.

Eind januari lanceerde Sanofi een bod op de Frans-Duitse concurrent Aventis voor 47,8 miljard euro. Maar de bestuurders van Aventis verwezen het bod als onvoldoende naar de prullenmand. Ook de Zwitserse farmagroep Novartis aasde op Aventis. De Zwitsers waren volgens The Wall Street Journal bereid om 56 miljard euro op tafel te leggen.

De Franse regering liet geen inspanning onverlet om de fusie tussen Sanofi en Aventis te doen slagen. Mee onder impuls van de Franse minister van Financiën Nicolas Sarkozy zijn de twee CEO's, Igor Landau en Jean-François Dehecq opnieuw 'on speaking terms'. Sinds de lancering van het bod spraken de twee elkaar niet meer.

Sanofi krijgt maandag naar verwachting groen licht van de Europese concurrentieautoriteiten voor het bod op Aventis. De Franse groep is bereid om een aantal medicijnenmerken af te stoten om tegemoet te komen aan de bezwaren van de Europese Commissie.

Een fusie tussen Sanofi en Aventis vormt de derde grootste farmagroep ter wereld vormen, na Pfizer en GlaxoSmithKline.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig