BRUSSEL - Gewezen partijsecretaris van Agalev Luc Lemiengre is zondag in Gent op 48-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Groen!. Lemiengre leed al maanden aan longkanker.

Luc Lemiengre werd op 2 maart 1956 geboren in Roeselare. Hij werd burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven en ging als specialist werken bij het Instituut voor Wetenschappelijk en Technologisch Onderzoek. In 1982 werd hij het eerste groene gemeenteraadslid van Gent. Hij zou in de gemeenteraad blijven zetelen tot hij in 1995 partijsecretaris werd. In die hoedanigheid vormde hij een duo met politiek secretaris Jos Geysels, met wie hij in 1999 zorgde voor regeringsdeelname.

Na de desastreuze verkiezingsuitslag van 18 mei 2003 nam hij net zoals Geysels ontslag. Enkele weken later zou duidelijk worden dat Lemiengre leed aan longkanker. Hij overleed zondag thuis in aanwezigheid van zijn vrouw en zoon.

Groen!-voorzitster Vera Dua reageert aangeslagen op het nieuws. ,,Ik verlies aan Luc een onvoorwaardelijke compagnon de route, een heuse kameraad. Toch gaat mijn aandacht en mijn steun nu in de allereerste plaats naar Conny en naar Willem'', aldus Dua zondag in een mededeling.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig