BRUSSEL - De holebivereniging 'Wel Jong Niet Hetero' dient maandag bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding een klacht in tegen kardinaal Joos, de beweging Christus Sacerdos en de auteur van een islamitisch boek. Aanleiding zijn homofobe uitspraken.

De vereniging Sacerdos, die zich inzet voor meer priesterroepingen, haalde uit naar homoseksualiteit naar aanleiding van een toespraak van kardinaal Joos op 2 mei. ,,Heeft de kardinaal geen gelijk als hij stelt dat onze perverse maatschappij perverse vruchten voortbrengt, zoals zij die tot homo's en lesbiennes werden gemaakt door onze maatschappij?'', luidt het onder meer in de tekst.

De holebi-jongeren zijn voorts gekant tegen het boek 'De weg van de moslim'.Dat boek veroorzaakte heel wat heisa in Nederland en is nu ook in België verkrijgbaar. Het boek predikt homohaat en roept op tot de gewapende jihad.

Wel Jong Niet Hetero roept zowel de christelijke als moslimorganisaties op om afstand te nemen van deze haatdragende uitspraken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig