KABUL - Acht Afghaanse soldaten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een aanval van vermoedelijke Talibanstrijders op hun afgelegen controlepost in het zuidwesten van Afghanistan gedood.

De aanvallers arriveerden in drie auto's bij de controlepost. Zij deden zich voor als gewone reizigers, maar openden onverwacht het vuur toen de militairen op hen toeliepen. Eén soldaat overleefde de aanval. Militairen van een andere controlepost zetten de achtervolging in, maar raakten het spoor van de verdachten kwijt, aldus gouverneur Abdul Karim Baravi van Nimroz, de provincie waar de aanval plaatshad.

Nimroz ligt in het gebied waar de grenzen van Afghanistan, Iran en Pakistan samenkomen. Het was er relatief rustig sinds 12 januari, toen bij een aanval op een politiepost vier agenten werden gedood.

Zaterdagmiddag schoten vermoedelijke Taliban enkele raketten af op Sharan, de hoofdstad van de aan Pakistan grenzende provincie Paktika. Een woonhuis werd zwaar beschadigd, maar niemand raakte gewond, aldus plaatsvervangend gouverneur Sado Khan.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig