BAGDAD - Zaterdag zijn bij diverse aanvallen op bezettingstroepen in Irak zeker vier, mogelijk twaalf Amerikaanse soldaten gedood. Een aanval met vuurwapens op een militair konvooi nabij Diwanija, 160 kilometer ten zuiden van Bagdad en in de buurt van Najaf, kostte drie VS-soldaten het leven. Dat deelde het militaire VS-bevel in de Iraakse hoofdstad Bagdad vandaag mee. Een soldaat kwam ,,als gevolg van een vijandelijke actie" om het leven in de West-Iraakse provincie Anbar.

In de sjiitische wijk al-Kamalia van de hoofdstad Bagdad zouden drie VS-soldaten zijn omgebracht bij een granaataanval op een patrouille. Bij de aanslag op hun legervoertuig werden ook drie VS-soldaten gewond. Over die laatste aanslag repte CentCom in zijn dagelijkse berichtgeving niet. De informatie komt van het Amerikaanse agentschap UPI, dat ooggetuigen aanhaalde.

Ook over het treffen zaterdag in Qaim, aan de grens met Syrië, berichtte het militaire opperbevel niet. Volgens sommige media kwamen bij dat gevecht minstens vijf Amerikaanse soldaten om.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig