NEW YORK (bloomberg)- De farmagroep Johnson & Johnson staat dicht bij haar grootste overname ooit. De raad van bestuur kwam gisteren bijeen om de overname van Guidant goed te keuren. Guidant is de op één na grootste maker van defibrillatoren - een grotere uitvoering van de pacemaker - ter wereld.

Johnson & Johnson, het moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica, zou 24 miljard dollar over hebben voor Guidant. Dat waardeert de pacemakermaker op 75 dollar per aandeel. Dat is 4,5 procent meer dan de slotnotering van vrijdag.

De verwachting is dat de overname vandaag bekendgemaakt wordt. De betaling zou voor een derde in contanten en twee derden in aandelen gebeuren.

De overname zou een gevoelige versterking voor Johnson & Johnson zijn. De markt van toestellen die het hartritme stabiliseren, is een van de snelst groeiende in de sector van medische technologische instrumenten. Guidant maakt ook stents. Dat zijn kleine, soepele cilinders die in vernauwde bloedvaten worden aangebracht om ze open te houden. Daarin staat Johnson & Johnson al heel sterk.

De omzet van Johnson & Johnson zou dankzij de overname van Guidant met 4 miljard dollar aangroeien. Vandaag haalt de farmareus een omzet van 41,9 miljard dollar.