-  BELGACOM. Schrapt herstructureringsplan.
-  ECONOCOM. Geeft winstwaarschuwing.
-  SOLVAY. Farmadivisie doet overname in Mexico.

BELGACOM. Schrapt herstructureringsplan.

Belgacom zou zijn herstructureringsplan dat Forward werd gedoopt, schrappen. Dat heeft de krant Le Soir in vakbondskringen vernomen. De vakbonden zouden grondig met de bedrijfsleiding van mening verschillen over de manier waarop becijferd wordt hoeveel werknemers er nodig zijn in de departementen om ze optimaal te laten functioneren.

Het telecombedrijf zou zelfs personeel aanwerven om de stakingsdreiging af te wenden. De topman van Belgacom verklaarde in augustus dat hij met de vakbonden aan het praten was over een reorganisatie die het accent legde op werkorganisatie.

Bij Belgacom waren eind 2003 circa 17.500 werknemers aan de slag.

(bloomberg)

ECONOCOM. Geeft winstwaarschuwing.

De informaticadienstverlener Econocom heeft zijn omzet- en winstprognoses voor 2004 verlaagd. Dat heeft de gedelegeerd bestuurder Jean-Louis Bouchard bekendgemaakt in een gesprek met de zakenkrant De Tijd .

De nettowinst wordt verlaagd van 15 naar 14 miljoen euro. De operationele winst wordt teruggeschroefd van 22,8 naar 19 miljoen euro. De omzet wordt bijgesteld van een bedrag tussen 800 en 850 miljoen euro naar bijna 800 miljoen euro.

SOLVAY. Farmadivisie doet overname in Mexico.

Solvay Pharmaceuticals heeft het Mexicaanse farmaceutische bedrijf Italmex overgenomen. De farmadivisie van Solvay ziet het als een onderdeel van haar expansie op de Latijns-Amerikaanse markten.

Mexico speelt hierin een sleutelrol, want in dit land wordt 40% van de totale omzet uit de verkoop van farmaceutische producten in Latijns-Amerika gerealiseerd.

Italmex boekte in 2003 een nettoverkoop van circa 21 miljoen Amerikaanse dollar. Het is met dit resultaat in omzet uitgedrukt de nummer 48 van de farmaceutische bedrijven in Mexico. De onderneming telt vierhonderd personeelsleden. Een aanzienlijk deel daarvan zijn verkopers.

De overname sluit ook aan op de belangrijkste therapeutische gebieden waarin Solvay Pharmaceuticals actief is.