Delhaize bekijkt Cash & Fresh exclusief
BRUSSEL - De supermarktketen Delhaize heeft volgens goedgeplaatste bronnen een vorm van exclusiviteit verworven bij de overname van de supermarktketen Cash & Fresh. Die telt circa 43 eigen supermarkten en staat voor een omzet van 200 miljoen euro.

Andere kandidaat-kopers zoals Carrefour en het financieel fonds Industri Kapital staan op de zijlijn. Eerder vielen al andere kandidaat-kopers af zoals het Brits fonds 3i, het Nederlandse Alpinvest en Colruyt. De verkoop is in handen van een lokale Kempische adviseur, SDM rond onder meer Eddy Verbrughe.

Of Delhaize daadwerkelijk Cash&Fresh kan inlijven, staat nog niet vast. Het zou nog ,,enkele maanden'' kunnen duren vooraleer er uitsluitsel is. Cash&Fresh is momenteel in handen van de familie Voeten. Het bedrijf werd opgericht door Hugo Voeten maar naderhand werden ook dochter Els Voeten en schoonzoon Alex Blockx actief in de supermarktketen met zwaartepunt in de provincie Antwerpen.

Cash&Fresh is één van de rendabelste supermarktbedrijven in België en heeft ook een eigen industriële bakkerij en keuken voor traiteuroplossingen. Het distributiecentrum en de hoofdzetel is in Turnhout gevestigd.

(pdd)