-  ECONOCOM. CBFA wil uitleg.
-  UCB. Opnieuw 24-urenstaking.

ECONOCOM. CBFA wil uitleg.

De Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA) gaat uitleg vragen bij het informaticadienstenbedrijf Econocom over de winstwaarschuwing die het vorige vrijdag de wereld instuurde. Dat zegt CBFA-woordvoerder Luk Van Eylen. Jean-Louis Bouchard, algemeen directeur van Econocom, maakte de nieuwe winstvooruitzichten bekend in de marge van een door Trends-Tendances georganiseerd lunchgesprek. ,,Een winstwaarschuwing is koersgevoelige informatie en wordt volgens het kb van 31 maart 2003 best met een perscommuniqué openbaar gemaakt'', aldus Van Eylen.

Econocom verwacht nu voor 2004 een nettowinst van 14 miljoen euro, waar dat eerder 15 miljoen euro was, en een bedrijfswinst van 19 miljoen tegenover 22,8 miljoen euro voordien.

(tnl)

UCB. Opnieuw 24-urenstaking.

Bij het chemisch bedrijf UCB in Drogenbos hebben de ongeveer 600 werknemers gisteren opnieuw voor 24 uur het werk neergelegd. Het personeel eist een sanctieregeling bij het engagement van de directie op het stuk van de toegekende werkzekerheid in 2005 en 2006. Aanleiding voor deze eis is de herstructurering die de directie eind oktober bekendmaakte en waarbij 19 arbeidsplaatsen verloren gingen.

Deze herstructurering was de afgelopen jaren al de zoveelste bij UCB. In december 2003 sneuvelden ook al eens 60 jobs. Bij het personeel heerst grote onzekerheid over de toekomst van het bedrijf nu de vestiging in Drogenbos op 1 januari 2005 overgaat in handen van de Amerikaanse multinational Cytec. Bij onderhandelingen eind november engageerde de directie zich alvast om ontslagen in 2005 en 2006 zoveel mogelijk te vermijden.

(belga)