-  BAYER. Verkoopt bloedplasma-afdeling.
-  BOMBARDIER. Topman stapt op.
-  DAIMLERCHRYSLER/GM. Werken aan hybride motor.
-  ORACLE. Kan eindelijk PeopleSoft kopen.

BAYER. Verkoopt bloedplasma-afdeling.

Het Duitse chemie- en farmaconcern Bayer verkoopt zijn bloedplasma-afdeling aan de Amerikaanse investeringsgroepen Cerberus Capital Management en Ampersand Ventures. De investeringsgroepen betalen voor de afdeling 590 miljoen dollar.

(bloomberg)

BOMBARDIER. Topman stapt op.

De Canadese luchtvaart- en spoorwegconstructeur Bombardier heeft gisteren meegedeeld dat topman Paul Tellier onmiddellijk ontslag neemt uit al zijn functies. Tellier, die sinds januari 2003 op post was, zal vervangen worden door een zogenaamd Bureau van Voorzitters, bestaande uit Laurent Beaudoin, André Navarri en Pierre Beaudoin. Bombardier heeft in ons land een vestiging in Brugge.

(afp)

DAIMLERCHRYSLER/GM. Werken aan hybride motor.

De autoproducenten DaimlerChrysler en General Motors (GM) willen samenwerken aan de ontwikkeling van milieuvriendelijker hybride aandrijfmotoren. Waarnemers van de sector beschouwen de samenwerking als een oorlogsverklaring aan de Japanners. Vooral Toyota geldt als koploper van de technologie die een traditionele motor combineert met een elektronische aandrijving.

(afp)

ORACLE. Kan eindelijk PeopleSoft kopen.

Het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle is er eindelijk in geslaagd zijn rivaal PeopleSoft over te nemen. Al anderhalf jaar tracht Oracle PeopleSoft met steeds hogere biedingen over te nemen, maar die hield de boot steeds af. Met een bod van 10,3 miljard euro is de overname dan toch gelukt. De combinatie bekleedt de tweede plaats op de softwaremarkt voor bedrijven, na het Duitse SAP.

(afp)