Er is nog geen definitieve beslissing genomen over het schrappen van banen bij Airbus.

Dat heeft een woordvoerder van de Duitse regering gisteren gezegd. Eerder op de dag zei de Franse premier Dominique de Villepin op de zender RTL dat er bij de Europese vliegtuigbouwer Airbus mogelijk 10.000 jobs geschrapt zullen worden.

De woordvoerder benadrukte nog dat het vrijdag geplande overleg tussen de Franse president Jacques Chirac en de Duitse kanselier Angela Merkel ,,geen top over Airbus'' zal zijn.

De speculaties over het herstructureringsplan bij Airbus, dat oorspronkelijk gisteren zou worden voorgesteld, blijven ondertussen de ronde doen. De bekendmaking van het plan werd uitgesteld bij gebrek aan overeenstemming tussen de Europese partners over de werkverdeling voor het nieuwe vliegtuig, de A350 XWB.

Tom Enders, de co-topman van EADS (de moedermaatschappij van Airbus), wilde gisteren de uitlatingen van de Villepin niet bevestigen. ,,Pijnlijke klappen zijn onafwendbaar'', zei hij. ,,We moeten de lasten, maar ook de toekomstkansen, zo goed mogelijk verdelen.''

Volgens de Süddeutsche Zeitung zou de Duitser Enders zich tegen het plan van Louis Gallois, de Franse voorzitter van Airbus en co-voorzitter van EADS, gekant hebben, omdat het volgens hem Duitsland benadeelt.

Bild stelde dat twee van de zeven Duitse Airbus-vestigingen verkocht zouden worden.