Belgische Aldi-winkels pakken uit met mobilofoniedienst
Foto: © BELGA
Vanaf vandaag verkopen alle Belgische winkels van de discountketen Aldi het mobilofoniepakket Aldi Talk , een belformule met voorbetaalde belkaarten die gebruik maakt van het gsm-netwerk van Base. De logistiek en de klantendienst worden verzorgd door het Duitse ICT-bedrijf Medion.

Aldi Talk maakt reclame met een goedkoop beltarief van 9 cent per minuut, maar dat tarief geldt alleen voor gesprekken tussen Aldi Talk-gebruikers. Naar andere netwerken betaal je 19 cent per minuut. Gesprekken naar de meeste Europese landen kosten 49 cent per minuut, waarbij je vanaf de tweede minuut per seconde betaalt. Ook voor sms-berichten pakt Aldi Talk uit met een prijs van 9 cent, maar ook daar geldt die alleen tussen gebruikers. Een tekstberichtje sturen naar andere netwerken kost 19 cent.

Wie de nieuwe dienst wil gebruiken, moet in een Aldi-winkel een starterspakket kopen van 14,99 euro. Daarin zit een sim-kaart en 10 euro belkrediet. Wie zijn bestaande nummer wil behouden, kan dat schriftelijk vragen. De kaart herladen kan met 10 of 20 euro. Het krediet blijft één jaar geldig.

(wdp)