BRUSSEL - Ina Braem, de kroongetuige in de moordzaak van rijkswachter Peter De Vleeschauwer die de zeven jaar oude zaak onlangs nieuw leven ingeblazen heeft, vertelt niets meer nu ze zelf in de cel werd gestopt. Dat meldt Het Nieuwsblad op Zondag.

De kroongetuige werd vrijdag door de Gentse correctionele rechtbank veroordeeld tot 30 maanden cel voor een gewelddadige overval in Lochristi. Volgens de vriend van Braem hadden politie en gerecht beloofd dat ze strafvermindering zou krijgen als haar tip naar de oplossing van de moord op de rijkswachter zou leiden. Nu ze veroordeeld werd in een andere zaak, weigert ze voorlopig alle medewerking.

In de zaak-De Vleeschauwer getuigde zij hoe een Antwerps-Wase drugsbende corrupte rijkswachters voorzag van hoertjes in ruil voor tips over gerechtelijke acties. Volgens Braem hebben haar pooiers zich van man vergist toen zij een loslippige rijkswachter uit de weg wilden ruimen.

Chris De Vleeschauwer, de broer van de vermoorde rijkswachter, vreest intussen dat het nieuwe spoor niet zal leiden tot de oplossing van de moord. Hij twijfelt aan de geloofwaardigheid van de getuige.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in