Haar op tape niet van vermiste Natalee
ORANJESTAD - De haren die anderhalve week werden teruggevonden op een stuk tape op Aruba en die in verband werden gebracht met de vermiste Amerikaanse Natalee Holloway, zijn niet van het spoorloze 18-jarige meisje. Dat heeft DNA-onderzoek in de Verenigde Staten aangetoond. Het FBI maakte dit vannacht bekend.

De tape met het haar werd op 17 juli gevonden door een bewaker. Met de vondst hoopte de politie eindelijk op een doorbraak in het onderzoek naar de verdwijning.

Het meisje verdween in de nacht van 30 mei, enkele uren voor ze terug zou keren naar huis. Ze was er met een groep middelbare scholieren die op Aruba hun afstudeerfeestje hielden.

De Nederlandse rechterszoon Joran van der S. geldt nog steeds als de belangrijkste verdachte. Hij zit al weken vast.

Maar de politie heeft nog steeds geen aanwijzingen over wat de nacht dat Holloway verdween precies is gebeurd. Ook is haar lichaam nog niet gevonden. Dinsdag is de politie begonnen met het leegpompen van een meertje waar het lichaam van Holloway mogelijk gedumpt is. Een getuige verklaarde vorige week dat hij drie jongemannen bij het meertje heeft gezien op de nacht van de verdwijning van de Amerikaanse tiener. Een van de jongens was volgens de getuige Joran van der S.

Eerder werden ook twee Surinaamse broers opgepakt, maar die zijn inmiddels weer op vrije voeten. Er is voorlopig niemand iets ten laste gelegd. De familie Holloway heeft een beloning uitgeloofd van een miljoen dollar voor elke tip waarmee Natalee weer levend teruggevonden kan worden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig