-  Vijftig banen weg bij ING in België
-  150 nieuwe banen bij Alpro
-  Winst voor SNBA in eerste kwartaal
-  Verzekeraars weigeren polis touringcars
-  Weverij Balbro failliet

Vijftig banen weg bij ING in België

ING schrapt in ons land vijftig banen. Het gaat om IT-functies die sneuvelen als gevolg van de ,,stroomlijning'' van de afdeling in kwestie. In Nederland gaan nog eens vierhonderd banen verloren. ING heeft 18.000 IT'ers in dienst. ING gaat wel door met het onderzoek naar de mogelijkheid om IT-onderdelen uit te besteden.

150 nieuwe banen bij Alpro

Alpro, de Europese leider in de markt van sojaproducten, creëert op korte termijn 150 nieuwe jobs. Het bedrijf investeert 44 miljoen euro in onder meer nieuwe afvullijnen voor gefermenteerde producten, maar ook in nieuwe installaties voor het ontpellen van sojabonen en voor het aanmaken van de soja-basismelk.

Alpro krijgt van de Vlaamse overheid 1,5 miljoen expansiesteun.

(belga)

Winst voor SNBA in eerste kwartaal

De luchtvaartmaatschappij SN Brussels Airlines (SNBA), de opvolger van Sabena, heeft in het eerste kwartaal van 2005 een nettoresultaat geboekt van 7,7 miljoen euro. Dat schrijft De Tijd . De winst werd wel gunstig beïnvloed door de zwakke dollar, waarschuwt SNBA.

De omzet steeg in het eerste kwartaal van 2005 met meer dan tien procent, tot 199,6 miljoen euro. In dezelfde periode in 2004 had SNBA nog een verlies genoteerd van vijf miljoen euro.

(belga)

Verzekeraars weigeren polis touringcars

Enkele Belgische verzekeraars weigeren nog langer autobussen van privé-maatschappijen te verzekeren, weet De Tijd . Verzekeringen voor touringcars zijn al jaren verlieslatend, onder meer door het relatief hoge aantal busongevallen.

Verzekeraars die wel nog polissen onderschrijven voor busmaatschappijen, selecteren hun klanten strenger. Ze eisen vaak ook de invoering van een preventieplan, waardoor de verliezen de voorbije jaren terugliepen.

(belga)

Weverij Balbro failliet

De rechtbank van Kortrijk heeft de nv Balbro, een katoen- en wolweverij uit Ingooigem, failliet verklaard. Daardoor staan de zestien arbeiders op straat.

Het bedrijf verkeerde al langer in moeilijkheden: in april werden drie personeelsleden afgedankt, maar die herstructurering volstond niet om het bedrijf financieel gezond te maken.

Zoals andere textielbedrijven kende Balbro al een tijd een daling van het aantal opdrachten. Volgens de zaakvoerder ligt de schuld hoofdzakelijk bij de buitenlandse concurrentie.

(belga)