BRUSSEL (bloomberg, afp, dpa) - De Duitse autoconstructeur Volkswagen (VW) aanvaardt het ontslag van zijn personeelsdirecteur Peter Hartz. De topman bood vorige vrijdag zijn ontslag aan, nadat in de media insinuaties waren verschenen dat hij bij een intern corruptieschandaal betrokken was.

De functies van Hartz, die geen ontslagvergoeding krijgt, zullen voorlopig waargenomen worden door de topman van de groep, Bernd Pischetsrieder. Dat zei Christian Wulff, de minister-president van Neder-Saksen, die lid is van de VW-raad. Neder-Saksen heeft een aandeel van 18 procent in VW.

,,De raad van toezicht moet nog beslissen of hij het ontslag van Hartz aanvaardt'', zei Wulff. Die zei er niet aan te twijfelen dat de hele raad met het ontslag zou instemmen.

Hartz werd er onder meer van beschuldigd de ogen te hebben gesloten voor exorbitante uitgaven van vakbondsafgevaardigden (DS 07 juli) . De man heeft elke beschuldiging steeds met klem ontkend, maar bood toch zijn ontslag aan om het bedrijf niet verder te schaden.

Wanneer precies hij het bedrijf zal verlaten, is nog onduidelijk.