MOESKROEN - Een brand heeft zaterdagnacht een meubelwinkel in Moeskroen volledig in de as gelegd. Niemand raakte gewond, maar verschillende bewoners van huizen rond de uitgestrekte verkoopsruimte annex magazijnen, moesten geëvacueerd worden. Ongeveer 100 brandweerlui van diverse brandweerkorpsen konden na enkele uren de uitslaande brand onder controle krijgen.

De brandweer van Moeskroen werd om 23.15 uur opgeroepen. Bij aankomst stelden ze vast dat er hulp nodig was van andere brandweerkorpsen. De hulp van de brandweer van Doornik werd ingeroepen en de Noord-Franse korpsen van Roubaix, Tourcoing, Villeneuve D'Ascq en Marc-en-Baroeul kwamen ter plaatse. In totaal waren er een 100-tal brandweerlui en een 40-tal wagens ter plaatse.

Het was voor hen geen eenvoudige klus om de brand onder controle te krijgen. De verkoopsruimte en het magazijn liggen op een perceel van circa 200 meter diep en zijn langs alle zijden ingesloten door bebouwing. Via ladderwagens en via de tuinen werd gepoogd om de brandhaard te bereiken. Het vuur had in de matrassen, zitmeubelen en bedden een gretige prooi. Na een tweetal uur was het vuur onder controle.