De B-ploeg van Anderlecht heeft op het veld van de Franse vice-kampioen de kleinste nederlaag opgelopen. Meer zat er niet in.

Drie dagen voor de CL-voorrondewedstrijd thuis tegen Neftchi stuurde Vercauteren zijn tweede keuze de wei in tegen Lille, vorig seizoen tweede geëindigd na kampioen Lyon en dus rechtstreeks geplaatst voor de CL. Ook zijn Franse collega Claude Puel liet, op één week van de hervatting van de competitie, enkele basisspelers aan de kant. Zo startte ex-La Louvièrespits Odemwingie op de bank.

Aandachtige toeschouwer in de matig gevulde tribunes (3.000 toeschouwers) van het Rijselse Stade Métropole was Nikos Dabizas, de Griekse verdediger die enkele uren eerder een gesprek had met Anderlecht-manager Van Holsbeeck en mogelijk eerstdaags een contract tekent. Met naast hem Tristan Peersman (licht geblesseerd). Ook Marius Mitu ontbrak wegens een dijcontractuur.

Van Steenberghe secuur

In een vrij evenwichtige eerste helft kreeg Van Steenberghe net iets meer werk dan zijn overbuur. Hij toonde zich secuur op pogingen van Debuchy en Gygax en ranselde een 35-meterstreep van Bodmer knap uit zijn doel.

Zewlakow werd uitgetest als centrale verdediger voor de rust, als linksachter in de tweede helft. Hij was niet de enige met wie geschoven werd. Gerk voelde zich duidelijk niet in zijn sas als diepe spits naast Siani. De jonge Kameroener liet wél enkele leuke bewegingen zien en trof de paal op een assist van Baseggio. Anderlecht zit hoe dan ook niet dik in de spitsen, zeker nu Iachtchouk opnieuw in de lappenmand ligt.

Na de rust trokken de Fransen het tempo op en een gebrek aan ervaring achterin brak paars-wit zuur op. Tioté verdedigde onzorgvuldig uit en Moussilou kon simpel binnenduwen (1-0). Anderlecht geraakte niet meer in de buurt van Sylva en Vercauteren probeerde het dan maar met Delorge als spits. Zonder succes want het was Lille dat nog het dichtst bij de 2-0 kwam via Odemwingie. De Franse vice-kampioen bleek uiteindelijk een maatje te groot voor het paars-witte B-elftal.

(JVE)