,,Het leven gaat gewoon door. De meeste mensen liggen alweer aan het zwembad'', zegt hoteluitbater Christophe Lambrecht. De Vlaamse familie Lambrecht baat tien hotels uit aan de Egyptische kust. In hun twee hotels in Sharm el-Sheikh vielen geen gewonden.

,,We zijn allemaal ongedeerd'', vertelt Christophe Lambrecht vanuit Egypte. Zijn familie baat sinds 1987 tien hotels in de getroffen regio uit. In Sharm el-Sheikh hebben zij twee hotels: het vijfsterrenhotel Kiroseiz Resort en het viersterrenetablissement Palmyra Resort.

,,Onze hotels liepen geen enkele schade op'', zegt Christophe. ,,Ook de tachtig Belgen en alle andere toeristen in de hotels bleven ongedeerd. Eigenlijk verloopt alles hier normaal. De hotels liggen nochtans op amper een kilometer van waar de aanslagen plaatsvonden.''

Van paniek is er volgens de Belg geen sprake. ,,Er wordt wel over niets anders gesproken, maar het leven gaat gewoon door. De meeste toeristen gaan gewoon naar het strand of blijven aan het zwembad. Veel uitstappen worden er niet gedaan. Ik merk wel dat iedereen in België ongerust is. Ik kreeg al telefoon van de Belgische ambassade die wilde weten of iedereen ongedeerd is.''

De familie denkt er niet aan terug te komen naar België. ,,We zijn hier al zo lang, sinds 1987'', zegt Christophe nog. ,,Mijn broers, mijn moeder en mijn vrouw zitten allemaal in de zaak. Ons leven ligt hier.'' (THB)