TEL AVIV - De Israëlische premier Ariel Sharon wordt waarschijnlijk niet vervolgd voor corruptie. Volgens procureur-generaal Menachem Mazuz zijn er onvoldoende bewijzen tegen de regeringsleider, zo meldde de Israëlische staatsradio vandaag. Volgens de krant Haaretz zal Mazuz de komende dagen zijn beslissing bekendmaken.

Zakenman en projectontwikkelaar David Appel zou op het einde van de jaren '90 honderdduizenden dollar steekpenningen hebben betaald aan Sharon en zijn zoon Gilad. Appel wilde zo de steun bekomen van Sharon -toen minister van Buitenlandse Zaken- voor een toeristisch project op een Grieks eiland. De zakenman werd op 21 januari in het dossier aangeklaagd.

In de loop van het onderzoek nam de druk op Sharon toe. Als de premier vervolgd wordt, moet hij vrijwel zeker aftreden. Bovendien zou een klacht tegen Sharon het volgens commentatoren makkelijker maken voor de oppositiepartij, de Arbeiderspartij, om in de regering te komen, die al verzwakt is door de strijd om de Israëlische terugtrekking uit de Gazastrook.