-  POSTBANK. Versnelt beursgang.
-  METRO. Veertien procent meer winst.
-  SAS. Personeel levert in.
-  SNCF. Elf miljoen euro winst.
-  SWISSCOM. Koopt eigen aandelen in.

POSTBANK. Versnelt beursgang.

Postbank, de bankafdeling van Deutsche Bank, heeft gisteren meegedeeld dat ze nog voor de zomer naar de beurs gaat. In september plande Postbank de beursgang pas in de tweede jaarhelft. Eigenaar Deutsche Post zou 49 procent van Postbank verkopen, goed voor 2,5 tot 3 miljard euro. Postbank heeft met 11,5 miljoen klanten meer klanten dan om het even welke Duitse beursgenoteerde bank.

(bloomberg)

METRO. Veertien procent meer winst.

De Duitse distributiegroep Metro heeft het afgelopen boekjaar een nettowinst geboekt van 571 miljoen euro. Dat is 13,8 procent meer dan het jaar voordien. Ook de omzet van het retailconcern ging hoger. Hier werd een klim met 4 procent opgetekend tot 53,6 miljard euro. Het Belgische Inno droeg 249 miljoen euro bij tot de omzet. Dit jaar verwacht de distributiegroep een winststijging van 15 procent en een omzetstijging van 6 procent.

(dpa)

SAS. Personeel levert in.

Alle personeelsleden bij de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS hebben toegestemd om minder te verdienen om op die manier banen te redden. Het personeel zal bovendien langer moeten werken. De ingreep is nodig om na drie verliesjaren opnieuw winst te kunnen maken. Dankzij het akkoord bespaart de luchtvaartmaatschappij dit jaar 800 miljoen kroon op lonen en vanaf volgend jaar 1,5 miljard kroon.

(dpa, bloomberg)

SNCF. Elf miljoen euro winst.

De Franse nationale spoorwegmaatschappij SNCF heeft het afgelopen boekjaar een nettowinst geboekt van 11 miljoen euro. Een jaar eerder bedroeg de winst nog 63 miljoen euro. De SNCF kon enkel uit de rode cijfers blijven dankzij de meerwaarde van 306 miljoen euro die ze boekte op de verkoop van activa. Het courante verlies bedroeg 121 miljoen euro tegenover 137 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg met 1,6 procent tot 22,5 miljard euro.

(reuters)

SWISSCOM. Koopt eigen aandelen in.

De Zwitserse telecommaatschappij Swisscom deelde gisteren bij de bekendmaking van haar jaarresultaten mee dat ze voor twee miljard Zwitserse frank eigen aandelen gaat inkopen. De nettowinst van Swisscom steeg dit jaar van 824 miljoen Zwitserse frank tot 1,57 miljard frank. De omzet bleef onveranderd op 14,58 miljard frank.

(reuters)