-  BASE. Personeel ontevreden over sociale onderhandelingen.
-  GLAXOSMITHKLINE. Uitbreiding vaccinproductie kan explosie van werkgelegenheid opleveren.
-  LS BEDDING. Neemt Anker Bedding over.

BASE. Personeel ontevreden over sociale onderhandelingen.

De mobiele operator Base, die 200 van zijn 930 werknemers wil laten afvloeien, startte op 15 maart een procedure van collectief ontslag. Base heeft bekendgemaakt dat het zijn call center, de verkoop aan zakelijke klanten, de helpdesk safety, de zorg voor gebouwen en onderhoud en de aankoopdienst wil uitbesteden aan andere bedrijven. Maar de werknemers klagen dat Base karig is met het vrijgeven van informatie.

Volgens de vakbond gaat het immers maar om 100 à 120 werknemers die weg moeten. De bonden willen meer duidelijkheid. Volgende week donderdag is er een nieuwe ondernemingsraad. Komt er hier niet meer informatie op tafel, dan wordt er opgeroepen tot staken.

(nna)

GLAXOSMITHKLINE. Uitbreiding vaccinproductie kan explosie van werkgelegenheid opleveren.

De bouw van een vaccinproductie in Waver door farmagroep GlaxoSmithKline kan tussen 2004 en 2007 tot 2.000 extra jobs opleveren. Het farmabedrijf zelf laat zich officieel niet vastpinnen op cijfers. De Belgische woordvoerster van GlaxoSmithKline, Anne Walsh, wijst erop dat de bijkomende werkgelegenheid volledig afhangt van de lancering en het succes van vaccins die momenteel ontwikkeld worden door het bedrijf. Er zitten 20 producten in de onderzoekspijplijn.

Het farmaconcern is zwaar aan het investeren in zijn vestiging in Waver. Deze week werd de eerste steen gelegd van een complex waar de kwaliteit van de vaccins wordt gecontroleerd. Samen met de verhoging van de vaccinproductie gaat het om een investering van 450 miljoen euro, die eind oktober 2002 al werd aangekondigd.

GlaxoSmithKline Bio biedt momenteel werk aan 4.000 werknemers. Nog eens 850 zijn aan de slag in de afdeling consumentenproducten in Waver en de verkoopafdeling in Genval.

(pse)

LS BEDDING. Neemt Anker Bedding over.

LS Bedding uit Maldegem neemt Anker Bedding uit Harelbeke over. Beide bedfabrikanten spelen daarmee in op de schaalvergroting die de bedmarkt beheerst. Anker Bedding was tot de overname in handen van het echtpaar Vincent Corneille en Cathérine Silence. Dit echtpaar blijft wel actief in het nieuwe bedrijf en zal zich toeleggen op de ontwikkeling van de producten (,,slaapcomfortconcepten'') van Anker Bedding.

Beide bedrijven lijken nogal op elkaar qua cultuur en marktbenadering, terwijl de assortimenten complementair zijn.