-  CLEAR CHANNEL. Fors in het rood.
-  ENRON. Proces tegen toplui begin 2006.
-  MGM. Blockbuster gezocht.
-  OPEL. Geen naakte ontslagen.

CLEAR CHANNEL. Fors in het rood.

Het Amerikaanse mediabedrijf Clear Channel heeft het afgelopen kwartaal een verlies van 4,6 miljard dollar (3,5 miljard euro) geleden. Het megaverlies werd veroorzaakt door de waardevermindering van bepaalde activa. Vooral de radiolicenties moesten als gevolg van een nieuwe boekhoudmethode versneld worden afgeschreven.

Afgezien van deze afschrijving werd er 214 miljoen dollar (162 miljoen euro) winst geboekt. Clear Channel is in ons land bekend als uitbater van reclameborden en organisator van rockconcerten.

(reuters)

ENRON. Proces tegen toplui begin 2006.

Het proces tegen de toplui van het energieconcern Enron - Kenneth Lay en Jeffrey Skilling - zal in januari 2006 van start gaan. Dat berichtten Amerikaanse media vrijdag. Enron stortte in december 2001 in elkaar nadat zwaar gesjoemel met de boekhouding aan het licht was gekomen. Het bedrijf had de winsten kunstmatig opgeblazen en miljardenschulden opgestapeld in twijfelachtige partnerships.

De schuldeisers en aandeelhouders van Enron verloren miljarden dollars en de werknemers stonden op straat.

MGM. Blockbuster gezocht.

De Hollywoodstudio MGM heeft in het vierde kwartaal een 36 procent lagere winst geboekt dan een jaar eerder. MGM verdiende 38,5 miljoen dollar (29,2 miljoen euro). De omzet ging er met 17 procent op achteruit tot 453,4 miljoen dollar (343,3 miljoen euro).

Het probleem was dat MGM in het vierde kwartaal maar één nieuwe film in de bioscoop bracht. Dat was Hotel Rwanda.

Een hogere omzet van de televisieprogramma's was niet voldoende om de slechte gang van zaken te compenseren.

(bloomberg)

OPEL. Geen naakte ontslagen.

Bij de Duitse autoconstructeur Opel zullen geen naakte ontslagen vallen. Wel verdwijnen 9.500 banen in Duitsland. De autobouwer kondigde aan dat er dit jaar ongeveer 4.500 personeelsleden het bedrijf vrijwillig zullen verlaten, met een ontslagvergoeding. In 2006 en 2007 zouden nog eens 1.500 werknemers op dezelfde manier vertrekken.

De overige 3.500 personeelsleden hebben volgens Opel gekozen voor andere oplossingen uit het sociaal plan, zoals brugpensioen of langdurige opleidingen bij zusterbedrijven in de logistieke sector. Opel Antwerpen heeft de herstructurering al achter de rug.

(afp)