- AGC Automotive
- Center Parcs
- Continental Teves
- FLV Fund
- Krëfel

AGC Automotive. Nieuw akkoord voorgelegd aan arbeiders. Er is een nieuwe compromistekst opgemaakt die een einde moet maken aan het sociaal conflict bij AGC Automotive Europe (ex-Splintex). Maandag wordt die voorgelegd aan de arbeiders. De inhoud wordt pas maandag bekendgemaakt. Daarna volgt een geheime stemming.

(belga)

Center Parcs. Schrapt 100-tal arbeidsplaatsen waarvan 20 in België. Center Parcs Europe zal een honderdtal banen schrappen in België en Nederland, ten gevolge van een reorganisatie van de afdelingen Human Resources en Finance. Door de herstructurering zullen in België ongeveer 20 en in Nederland zowat 75 arbeidsplaatsen verdwijnen. ,,Waar mogelijk zullen voor de betrokken werknemers alternatieven gezocht worden binnen Center Parcs'', meldt het persbericht. Center Parcs heeft zestien parken in België, Duitsland, Frankrijk en Nederland.

(belga)

Continental Teves. Centraliseert onderzoek in Mechelen. De Mechelse vestiging van Continental Teves, producent van ABS-remsystemen, heeft gisteren officieel zijn nieuw onderzoekslaboratorium voor ABS-ventielen in gebruik genomen. Twaalf ingenieurs extra kunnen er aan de slag. Door de stijgende vraag is het productievolume in Mechelen in een jaar tijd verdubbeld van 1 miljoen naar 2 miljoen. Voor 2005 wordt een productievolume van minstens 3 miljoen ABS-systemen verwacht. In de Mechelse vestiging werken 680 medewerkers.

(belga)

FLV Fund. Boekt een verlies van 3,3 miljoen euro. FLV Fund heeft afgelopen jaar en verlies geboekt van 3.284.000 euro of 0,16 euro per aandeel. Op 31 december 2004 bedroeg de intrinsieke waarde van FLV Fund 0,30 euro per aandeel. De kaspositie kwam uit op 1,111 miljoen. FLV kon naast een aantal afboekingen ook een aantal eerdere waardeverminderingen terugnemen. Het fonds ging voorts over tot een schikking van 378.000 euro in de grote L&H-rechtszaak voor het USA District Court of Massachusetts.

Krëfel. Plant acht nieuwe winkels. Krëfel, naar eigen zeggen de nummer één in België inzake huishoudtoestellen zal acht nieuwe winkels openen. Er zijn er nu 62 winkels. Die komen in Aalst, Antwerpen, Ath, Froyennes, Jemeppe, Namur-Bouge, Maldegem en Schoten. Dit zou 100 nieuwe banen creëren.