• Donderdag 23 februari 1995: Terwijl Nick Leeson op de futuresbeurs van Singapore zijn laatste contracten verhandelt, beseft het management in Londen dat het met een groot financieel probleem zit. De kaspositie van Barings is compleet uitgehold door de enorme bedragen die werden opgeëist door de effectenhandel in Zuidoost-Azië, en die klaarblijkelijk geen enkel knipperlicht in werking hebben gezet. Leeson beseft dat hij geen kant meer op kan. Hij biecht alles op aan zijn vrouw en vlucht naar een toeristenoord in Maleisië.
  • Vrijdag 24 februari: Voorzitter Peter Baring houdt crisisberaad met gouverneur Eddie George van de Bank of England (de centrale bank), die uit vakantie is teruggeroepen. Bij Barings in Londen rolt een fax binnen van Leeson die zijn ontslag geeft en zegt dat hij hen de week erop zal contacteren. Tientallen boekhouders en juristen worden erbij geroepen om uit te maken hoeveel de bank nog waard is.
  • Zaterdag 25 en zondag 26 februari: de Bank of England werkt het hele weekend aan een reddingsplan voor Barings, maar geeft het op als blijkt dat de andere banken niet bereid zijn om borg te staan voor de openstaande posities in futures en opties. Niemand weet immers zeker hoe diep de put nog kan worden die Leeson heeft achtergelaten. Voorzitter Peter Baring krijgt te horen dat hij het faillissement moet aanvragen.
  • Maandag 27 februari: Het Barings-schandaal is wereldnieuws geworden. Terwijl Nick Leeson tot zijn ontzetting vaststelt dat zijn foto op de voorpagina's van de kranten staat, probeert de Britse centrale bank de markt te overtuigen dat het om een geïsoleerd geval gaat.
  • Woensdag 1 maart: Nick Leeson en zijn vrouw Lisa stappen op een vliegtuig richting Frankfort, omdat hij absoluut een verblijf in een Aziatische cel wil vermijden. Intussen begint het steeds duidelijker te worden dat het management van Barings zeer zware fouten heeft gemaakt en niet vrijuit gaat in de affaire.
  • Donderdag 2 maart: Leeson wordt op het tarmac in Frankfort gearresteerd.
  • Maandag 6 maart: ING koopt het grootste deel van Barings over voor één pond, plus de belofte dat de uitstaande verplichtingen van de bank zullen worden nageleefd. Daar zal uiteindelijk nog een prijskaartje van ruim 900 miljoen pond aan hangen.
  • 22 november: Leeson keert terug Singapore, waar hij veroordeeld wordt tot 6,5 jaar cel. Hij komt in 1999 vervroegd vrij.

(wdp)