Particuliere beleggers krijgen een korting van 0,3 euro op de prijs en betalen dus 12,9 tot 14,9 euro per aandeel. De definitieve prijs wordt vastgelegd op 7 juli en het aandeel wordt voor het eerst genoteerd op 8 juli.
De beursgang van de telefoonboeken-dochter past in de plannen van gedelegeerd bestuurder Thierry Breton om de schulden van France Telecom af te bouwen en het accent te verschuiven naar hogesnelheids-internetdiensten en mobiele diensten. De opbrengst van de verkoop van Pages Jaunes moet onder meer de volledige overname van de internetdochter Wanadoo mee financieren.
Analisten schatten de slaagkansen van de beursgang hoog in. ,,Pages Jaunes doet het operationeel goed, is rendabel en zal een dividend uitbetalen'', zei Xavier de Champsavin van Meeschaert Asset Management gisteren. ,,In de markten van vandaag zijn dat pluspunten voor een belegger.''
De omzet van Pages Jaunes steeg in 2003 met 4 procent tot 917 miljoen euro, en de onderneming verwacht voor 2004, 2005 en 2006 een omzetstijging van telkens 4 tot 6 procent. De nettowinst kwam in 2003 uit op 183 miljoen euro.
De beursgang komt er op een moment dat de toevloed van nieuwe bedrijven naar de beurs in Europa blijkbaar aan een pauze toe is. Vorige week bracht de beursgang van de Franse vliegtuigmotorenbouwer Snecma, een overheidsbedrijf, minder op dan de Franse regering had gehoopt. De beursgang van Pages Jaunes wordt in elk geval de grootste beursintroductie in Frankrijk sinds die van Auroroutes du Sud in maart 2002.
Pages Jaunes is niet de enige bedrijvengids die dit jaar onder de hamer gaat. Vorige maand haalde Findexa, de grootste Noorse uitgever van bedrijvengidsen, 11 miljard kroon op via een beursgang. En ook de Nederlandse uitgever VNU wil af van de telefoongidsen die hij uitgeeft in zeven landen, waaronder de Gouden Gids in België.