-  BAT. Belg in topmanagement.
-  MORGAN STANLEY / GOLDMAN SACHS. Beter dan verwacht.
-  MOTOROLA. Chips zijn 2,5 miljard dollar waard.
-  VENDEX. 90% aandelen binnen.

BAT. Belg in topmanagement.

Op 2 juli wordt Rudi Kindts (47) de nieuwe human resources director bij de tabaksgroep British American Tobacco (BAT). Hij wordt er verantwoordelijk voor het personeelsbeleid van de hele groep, die 85.000 medewerkers telt. Hij wordt ook de eerste Belg in de meer dan honderdjarige geschiedenis van het bedrijf die in het directiecomité zitting neemt. Kindts volgt Tessa Raeburn (53) op die BAT verlaat. Hij begon zijn carrière in 1988 bij BAT België. Nadien bouwde hij ervaring op in Afrika, het Midden-Oosten en Azië.

MORGAN STANLEY / GOLDMAN SACHS. Beter dan verwacht.

De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley heeft in het tweede kwartaal van zijn boekjaar (tot einde mei) een winst behaald van 1,23 miljard dollar (1,02 miljard euro), tegen 599 miljoen een jaar eerder. In de cijfers zit een eenmalige last van 109 miljoen dollar in de vliegtuigleasing. Per aandeel kwam de winst uit op 1,1 dollar, meer dan de 1,06 dollar die analisten hadden verwacht. De omzet steeg van 5 tot 6,7 miljard dollar (5,6 miljard euro), ook meer dan verwacht.

Ook Goldman Sachs deed het beter dan verwacht. Die bank zag de nettowinst in het tweede kwartaal stijgen van 695 miljoen tot 1,19 miljard dollar (990 miljoen euro). De omzet steeg van 3,99 tot 5,51 miljard dollar (4,6 miljard euro).

(reuters)

MOTOROLA. Chips zijn 2,5 miljard dollar waard.

De beursgang van Freescale Semiconductor, de halfgeleiderdivisie van het Amerikaanse technologieconcern Motorola, kan 2,5 miljard dollar (2,08 miljard euro) opleveren. Dat blijkt uit een kennisgeving aan de SEC, de Amerikaanse beurscommissie. Motorola kondigde vorig jaar aan het dochterbedrijf naar de beurs te willen brengen . Er worden 121,6 miljoen aandelen verkocht tegen 17,5 à 19,5 dollar. Er komt ook een obligatielening van 1,25 miljard dollar.

(bloomberg)

VENDEX. 90% aandelen binnen.

De meeste aandeelhouders van de Nederlandse kleinhandelsgroep Vendex KBB zijn ingegaan op het overnamebod van een groep investeerders.

Zij hebben nu 89,9% van de aandelen in handen. De bieders wilden 95% van de aandelen in handen krijgen, maar nemen mogelijk ook met minder vrede.

De overnemers, een consortium van KKR, Change Capital Partners en Alpinvest Partners, boden eerst 16 euro per aandeel en stelden dat later bij tot 15,4 euro.

(anp)