AGGLO. Overgenomen door Nexfor.
-  ELEX. Vermindert participatie in Melexis.
-  EUROPA BELGIQUE. Overgenomen door Mory.
-  SOLVAY PHARMACEUTICALS. Europese goedkeuring voor griepvaccin.
-  TISCALI BELUX. Biedt ook goedkoper breedbandinternet.

AGGLO. Overgenomen door Nexfor.

De Canadese producent van plaatmateriaal Nexfor neemt de spaanplaatproducent Agglo uit Genk over voor 50 miljoen euro. De overname zal effectief worden in het derde kwartaal van dit jaar.

Na de goedkeuring door de autoriteiten wordt de naam gewijzigd in Norbord en zal het bedrijf deel uitmaken van de Europese afdeling van Nexfor, met hoofdkantoor in Schotland.

ELEX. Vermindert participatie in Melexis.

De Belgische investeringsmaatschappij Elex heeft tussen 24 maart en 17 juni 1.396.700 aandelen van Melexis verkocht op de beurs. Daardoor is de totale participatie in Melexis teruggevallen van 50,45 procent tot 48,53 procent.

Dat percentage houdt rekening met de vernietiging van eigen aandelen door Melexis.

EUROPA BELGIQUE. Overgenomen door Mory.

De Franse transport- en logistieke groep Mory neemt haar sectorgenoot Europa Belgique over. Er is geen prijs voor de transactie vrijgegeven. Vandaag werken bij Europa Belgique 48 mensen. De jaarlijkse omzet ligt tussen de 12 en 14 miljoen euro. De naam verandert in Mory Europa. In eerste instantie zou snel een twintigtal mensen worden aangenomen. Op termijn zou er voor een honderdtal mensen werk zijn.

De Mory Group biedt in totaal aan 6.500 mensen werk. In 2002 bedroeg de omzet 800 miljoen euro.

(belga)SOLVAY PHARMACEUTICALS. Europese goedkeuring voor griepvaccin.

Solvay Pharmaceuticals heeft de Europese goedkeuring gekregen om zijn nieuwe griepvaccin Invivac op de markt te brengen. Het vaccin zal voor het nu komende griepseizoen 2004 beschikbaar zijn in Zwitserland, Nederland en Groot-Brittannië, terwijl Noorwegen en de EU-lidstaten die nu hun goedkeuring geven voor de commercialisering van het product, in 2005 zullen volgen.

TISCALI BELUX. Biedt ook goedkoper breedbandinternet.

De internetprovider Tiscali Belux komt na Versatel, Scarlet, Telenet en Belgacom ook op de markt met een goedkope aanbieding voor snel Internet. De consument betaalt 28,95 euro per maand voor een startcapaciteit van 400 megabyte.