Dit artikel is exclusief voor abonnees, maar we bieden het u gratis aan.
BUITEN ETEN EN DRINKEN. Met zicht op de Mont Ventoux
| Kristien Vermoesen
Buiten eten is in: barbecue of picknick, tapas of antipasti, een terrasje doen. Een glas wijn, een lekker hapje en een goed gesprek. Dat associëren we met de zomer, thuis of op onze vakantiebestemming. Acht weken lang serveren de wijnkenners van De Standaard u uitgelezen zomerwijnen uit Delhaize, wit, rosé en rood, sprankelend en stil; acht weken lang vertellen chefs wat hun favoriete recepten voor buitengerechten zijn. Voor de tweede aflevering viel de keuze op een riesling uit Duitsland. De Vlaamse kok Wout Bru van restaurant Le Bistrot d'Eygalières in de Provence, en bekend van Vitaya, doet zijn suggestie voor de picknick.
OP de konijnenberg in Vosselaar heb ik véél gepicknickt. Ik ben daar opgegroeid - een fantastische tijd. Of het nu was met de klas, met de oppas of met mijn moeder, de keren dat we op die duin tussen ...