Gewonden bij botsingen in Basra
Foto: afp
BAGDAD - Britse militairen hebben in de stad Basra, in het zuiden van Irak, slag geleverd met tientallen Irakezen die een overheidsgebouw bezet hielden. De Irakezen bekogelden de Britten met stenen. Zeker drie Irakezen raakten gewond. Ook een freelance fotograaf van het persbureau Associated Press raakte gewond. Hij werd getroffen door een rubberkogel van de soldaten.

Gisteravond schoten Amerikaanse militairen vier guerrillastrijders dood in de noordelijke stad Mosoel. Twee Amerikanen raakten gewond. De vier Irakezen zaten in een voertuig dat mogelijk betrokken was bij een beschieting van Amerikaanse soldaten in Mosoel eerder op de dag. In het voertuig werden wapens aangetroffen.

De Iraakse minister van Openbare werken, Nisreen Berwari, ontsnapte gisteren aan de dood toen haar konvooi in de stad werd beschoten. Een chauffeur en een lijfwacht kwamen om en twee anderen raakten gewond.

Nog in Mosoel kwamen een Britse en een Canadese burger om toen zij in hun auto onder vuur werden genomen. De twee werkten voor een particulier bewakingsbedrijf en vergezelden een groep buitenlandse elektrotechnici.

Bij een ander incident raakten twee politieagenten gewond toen zij werden beschoten terwijl zij de ingang van het televisiestation in Mosoel bewaakten. Leerlingen van een basisschool kwamen er met de schrik vanaf toen een raket insloeg die waarschijnlijk bedoeld was voor een politiebureau een straat verderop.