Zoon Sharon moet documenten afstaan voor corruptie-onderzoek
Foto: epa
JERUZALEM - Een zoon van de Israëlische premier Ariel Sharon, Gilad, moet bandopnames en documenten overdragen aan de politie voor het onderzoek in een corruptiezaak tegen zijn vader. Dat heeft het hooggerechtshof bepaald.

Gilad Sharon heeft tot nog toe steeds geweigerd het materiaal over te dragen voor onderzoek. Tegen een eerder gerechtelijk bevel ging hij in beroep.

De corruptiezaak draait om een vastgoedproject op een Grieks eiland. Sharon zou eind jaren '90 via zijn zoon 550.000 euro hebben aangenomen van de zakenman David Appel, in ruil voor hulp bij het vastgoedproject.

De officier van justitie die zich met de zaak bezighoudt, Edna Arbel, zei gisteren dat Sharon moet worden vervolgd voor zijn aandeel in de zaak. Uiteindelijk beslist procureur-generaal Meni Mazuz daarover. Naar verwachting doet hij dat binnen een maand.

Het advies van Arbel legt veel gewicht in de schaal en brengt een eventueel aftreden van Sharon aanzienlijk dichterbij. Als Sharon wordt vervolgd, moet hij zijn functie neerleggen zolang de zaak loopt. Leden van de oppositie riepen Sharon gisteren op zijn functie nu al neer te leggen.