BRUSSEL - De Ieperse weefgetouwenbouwer Picanol Groep heeft in 2003 een omzet van 483,7 miljoen euro gerealiseerd. Dat is een terugval met 6,9 procent ten opzichte van 2002. De geconsolideerde winst bedroeg 12,7 miljoen euro tegenover 22,9 miljoen het jaar daarvoor. Dat heeft Picanol vandaag voor het openen van de beurs bekendgemaakt.

Het geconsolideerde operationeel resultaat (ebit) bedroeg 23,2 miljoen euro, een daling van 33,3 procent tegenover 2002. Volgens Picanol hadden de resultaten in 2003 te lijden onder de sterke euro en de prijsdruk op de Aziatische markten. De resultaten liggen wel in de lijn van de verwachtingen van de bedrijfsleiding.

Voor 2004 zal de Picanol Groep maximaal focussen op het potentieel in nieuwe groeimarkten en nieuwe nichesegmenten. De weefgetouwenproducent zal in 2004 ook een China Masterplan uitwerken en implementeren om zijn voorsprong in China op het vlak van lokale aanwezigheid verder uit te bouwen. Het belang van China voor Picanol blijkt onder meer uit een onlangs geplaatste Chinees vestelling voor de levering van 512 zogenaamde grijperweefmachines, de grootste individuele bestelling van grijperweefmachines ooit bij de firma geplaatst.

Het belang van de nieuwe groeimarkten blijkt uit de levering van 155 weefmachines aan de Oost-Europese textielindustrie.

De raad van bestuur zal een brutodividend voorstellen van 0,315 euro per aandeel.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig