PARIJS De grootste cosmeticagroep ter wereld, het Franse L'Oréal, heeft in 2003 1,653 miljard euro winst gerealiseerd. Dat is een stijging met 13,5 procent ten aanzien van 2002, toen het bedrijf 1,29 miljard euro bedrijfswinst boekte. L'Oréal kondigde bovendien aan dat het dividend van de groep met 14 procent verhoogd wordt, tot 73 cent per aandeel.

In januari liet L'Oréal al weten dat de geconsolideerde omzet in 2003 door de sterke koers van de euro met 1,8 procent was gedaald, tot 14,02 miljard euro. Als de koersen onveranderd waren gebleven, zou de omzet met 7,1 procent zijn gestegen.

Voorzitter-directeur-generaal Lindsay Owen-Jones gaf geen vooruitzichten voor 2004, maar analisten verwachten dat de sterke euro de winsten van L'Oréal ook dit jaar parten zal spelen, omdat het cosmecticaconcern ongeveer de helft van zijn producten verkoopt buiten West-Europa.

De groep bevestigde ook dat het zijn aandeel in het Franse Sanofi wil behouden. Het farmaceutisch bedrijf Sanofi-Synthélabo is momenteel verwikkeld in een overnamestrijd met het Frans-Duitse Aventis. L'Oréal heeft 19,5 procent van de aandelen van Sanofi in handen, en is daarmee één van de grootste aandeelhouders van het farmaceutisch concern, naast het oliebedrijf Total (24,4 procent). Beide bedrijven zijn tot december aan Sanofi verbonden door een aandeelhouderspact. Toch zou Total op middellange termijn zijn aandelen in Sanofi willen verkopen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig